Bel ons

Re-integratie advies

Maak uw keuze:

Re-integratie advies

Met de invoering van de WIA is uw verantwoordelijkheid ten aanzien van re-integratie van uw medewerker aangescherpt. Wanneer er duidelijkheid is omtrent de herplaatsingmogelijkheden van uw werknemer, dient eexterne re-integratie zo snel mogelijk te worden ingezet (binnen maximaal 6 weken of uiterlijk in week 58 van het verzuim). Vanuit onze arbeidsdeskundige expertise zijn wij een volwaardige partij om u hierbij te ondersteunen. Bij ProfCare Career beschikken wij over een ruim bemeten netwerk en gedegen kennis ten aanzien van het hervinden van de balans tussen belasting en belastbaarheid.

In onze re-integratiedienstverlening maken wij gebruik van een webbased monitoringtool, speciaal ontworpen voor de registratie, planning, bewaking en rapportage van alle re-integratie- en coachingsactiviteiten.

Re-integratiecheck

Na twee jaar ziekte beoordeelt het UWV het verzuim- en re-integratiedossier. De vraag is dan of werkgever en werknemer zich voldoende hebben ingespannen ten aanzien van de re-integratie van de werknemer. Indien het UWV deze inspanningen als onvoldoende beoordeelt, kan er maximaal gedurende één jaar een loonsanctie worden opgelegd. U als werkgever heeft er dus belang bij om vroegtijdig te weten of uw dossier ‘poortwachterproof’ is of dat u nog extra inspanningen dient te leveren. Met behulp van onze re-integratiecheck krijgt u antwoord op de volgende vragen:

  • Zijn er arbeidsmogelijkheden?
  • Wat is de reden dat werknemer nog niet (volledig) aan het werk is?
  • Zijn de uitgevoerde acties adequaat?
  • Zijn er mogelijkheden om werknemer weer snel aan het werk te krijgen?
  • Is re-integratie mogelijk bij eigen of andere werkgever, in eigen of ander werk?
  • Kan er wellicht gebruik worden gemaakt worden van een aanvraag voor een verkorte WIA-wachttijd?

Interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem gerust contact met ons op!

Direct interesse in onze dienst? Vul ons aanvraagformulier in!

ProfCare B.V.

Bezoek ons in Heerlen

Burg. de Hesselleplein 31 6411CH Heerlen

Voor al uw vragen

info@profcare.nl

+31 45 572 22 43

Algemeen

Kvk: 14085760

Direct naar
Algemeen